tisdag 6 mars 2012

Fluff-fluff

Ikväll blev det fluffig äppelpaj till kvällsmat.
Jag fick receptet av min "andra hälft" på jobbet och jag tycker den är supergod. Men det ska egentligen vara rivna äpplen i, fast jag tyckte den blev så grötig så jag skivar äpplena istället.

Botten:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 gr smör

In i kylen i 10-15 min och sen in i ugnen i ca 15 min. på 180 grader.

Fyllning:
3 ägg
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche

Vispa ihop allt och häll över de rivna (ur-kramade) eller skivade äpplena som ni har lagt i botten. Strö över kanel om ni vill och in i ugnen i 30-35 min.

Hör gärna av er sen och ge lite feedback om ni pröva receptet!


2 kommentarer: