tisdag 16 mars 2010

Pigg liten tjej

Igår som sagt opererade Nellie sig. De minskade mandlarna ( brände bort en del med radiovågor), tog bort polypen (man har visst bara en) och rensade örorna på vaxproppar.
Jag har aldrig i mitt liv stött på en sådan underbar personal som på denna avdelning. Super pedagogiska mot barnen och visade en mega empati för alla patienter och anhöriga.

Först när vi kom fick Nellie leka lite i lekrummet och bekanta sig med miljön, sen var det dags för att sätta en kanyl (flygplan kallade de det för) och hon reagerade ens inte, var bara nyfiken och ville se istället.
Pappa D fick följa med in i operationssalen, Nellie fick välja, och hon fick narkosen och sussade så gott. Ingreppen tog en 40 min ungefär sen var hon på uppvaket.
Det tog inte så lång tid för henne att vakna men hon var snurrig och väldigt trött, inte så konstigt. Sen var det bara att vänta på att hon skulle pigga på sig och att hon kunde äta och dricka något innan vi fick åka hem. Det första hon sa när hon vaknade förutom att fråga efter mamma och pappa, var "-Få jag glass nu?"
Hon åt både två mackor och glass innan det var hemgång. En riktig heldag blev det på sjukhuset ca. 9h innan hon fick godkänt.
På kvällen märkte man knappt att hon var nyopererad och ännu mindre idag. Hon klagade lite imorse precis efter hon vaknade att det gjorde ont i halsen men annars ha hon ej sagt ett ljud.
Vi tog en massa kort under dagen igår och ska göra en bok till/med henne om allt. Sen fick hon med sig sprutor, gasmasken, plåster, plastkanylen och lite annat hem .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar